Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ !

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ.

Με ερώτησή τους, που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου ζητούν να μη γίνουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.


Μετά τις συγχωνεύσεις περίπου 2.000 σχολείων που πραγματοποίησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πριν δύο χρόνια, η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά πανελλαδικά σε νέο κύκλο υποβιβάσεων, συγχωνεύσεων- καταργήσεων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων με πρόσχημα «την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων». 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 
ΥΠΑΙΘΠΑ.

Σχετικά με το ερώτημα που καταχώρησε ο/η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ με θέμα "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ":

Το μήνυμά σας προωθήθηκε στην ηγεσία.


Παρακαλούμε μην απαντήσετε στο συγκεκριμένο μήνυμα.
Αν η απάντηση δε σας ικανοποιεί, καταχωρήστε ένα νέο ερώτημα στη φόρμα επικοινωνίας με το ΓΕΠΟ.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Με εκτίμηση,

-------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών
Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι
ΤΚ: 15180

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ

 

Επιστημονικά υπεύθυνη:

Βαμβακίδου Ιφιγένεια, Αν. Καθ. ΠΤΝ-ΠΔΜ

 

Συντονίστρια/ Ακαδημαϊκά υπεύθυνη:

Τσαπακίδου Αγγελική, Αν. Καθ. ΠΤΝ-ΠΔΜ

 

Επιστημονική ομάδα επιμορφωτών:

Φωτόπουλος Νίκος, Λέκτορας ΠΤΝ-ΠΔΜ

        Κωνσταντίνου Ιωάννης, Χοροδιδάσκαλος, ερευνητής

 

 

Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013

 

Α. Το Πρόγραμμα Δια βίου Εκπαίδευσης

Α.1 Αντικείμενο και στόχοι του Π.Δ.Β.Ε.

Το παρόν σεμινάριο έχει ως σκοπό την υποστήριξη της διδασκαλίας ελληνικών παραδοσιακών χορών και περιλαμβάνει την διδασκαλία χορών από την Ανατολή, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με στόχο την χοροδιδασκαλία και τη δημιουργική κίνηση. Έμφαση δίνεται α) στον λειτουργικό χαρακτήρα του χορού ως μέσου εκπαίδευσης β)  στα λαϊκά δρώμενα γ) στις κινητικές φόρμες και δ) στην αισθητική αποτύπωση των λαϊκών παραδοσιακών δομών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

 

 

Σε συνέχεια σειράς ερωτημάτων, που δεχόμαστε σχετικά με το θέμα της περικοπής του εφάπαξ και των ενεργειών, στις οποίες δικαιούται να προβεί ο κάθε υπάλληλος, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ               
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
Ταχ. Δ/νση           
Ταχ. Κώδ.   Πληροφορίες
Κιν. Τηλ.
                                                                      
       

:Ελ. Βενιζέλου 3
:ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 61300     
:Χρήστος Σαμαράς             
:6973822279



Γουμένισσα 17/06/2013

Αρ.Πρωτ.:12

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Κοιν.:
1. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Διεύθυνση Π.Ε. Κιλκίς.
3. Τοπικός Τύπος.
4. Δ.Ο.Ε.
        

                                
.
     


ΘΕΜΑ : Κλείσιμο σχολικών μονάδων.



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας διαφωνεί πλήρως και κάθετα με αποφάσεις που οδηγούν σε κλείσιμο σχολείων.
Η ιστορία των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων δεν είναι καινούρια, ούτε πρωτότυπη. Ανέκαθεν η πολιτεία, όταν διαπίστωνε άμεσο οικονομικό όφελος, προχωρούσε σε ενοποιήσεις, συνήθως με μόνη σύμφωνη γνώμη αυτήν της διοίκησης (τη δική της δηλαδή) και κατά περίπτωση με τη στήριξη άλλων φορέων. Θεωρούμε ότι οι συγχωνεύσεις της δεκαετίας του ενενήντα είναι απολύτως διαφορετικές από τις σημερινές.
Είναι άλλο πράγμα να κλείνεις μονοθέσια σχολεία με ελάχιστους μαθητές, που αποτελούσαν κατάλοιπο μιας απαρχαιωμένης εκπαιδευτικής πολιτικής και άλλο πράγμα η εξαφάνιση δυναμικών σχολικών μονάδων με προοπτική, σε ισχυρές και ανθηρές κωμοπόλεις, τώρα μάλιστα που επιστρέφουν οι πολίτες στους τόπους καταγωγής τους.
Τα «φάρμακα» δεν έχουν τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα σε όλες τις «ασθένειες».


Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ.


Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

            Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι τραγικό να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομικές θυσίες για γραφειοκρατικούς λόγους.

            Ζητάμε να υπάρχει μέριμνα ώστε οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να αναλάβουν υπηρεσία μετά τη λήψη της απόσπασής τους χωρίς να υποχρεωθούν σε επιπλέον οικονομικά έξοδα τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν.

            Η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι παράγοντες που πάντα χαρακτήριζαν τον κόσμο της εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


Ανακοίνωση

για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου Σχολικών Συμβούλων

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την αποστολή ερωτηματολογίων από Σχολικούς Συμβούλους σε κάποιες περιοχές της χώρας δηλώνει:

- Την πλήρη αντίθεση του στην προσπάθεια εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων γιατί συνδέεται με τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

- Τα σχετικά ερωτηματολόγια των σχολικών συμβούλων τα οποία περιέχουν στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την επίτευξη διδακτικών στόχων κλπ. αποτυπώνουν τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν στο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταθέσεις και σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων.

Καλεί:

·                     Τους Συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης
Τους Σχολικούς Συμβούλους να αποσύρουν τα αντίστοιχα ερωτηματολόγια και να μη συμπράξουν στην προώθηση της αντιεκπαιδευιτκής πολιτικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


Ανακοίνωση

Για το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

            Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Με επιστρατεύσεις, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και απαράδεκτα νομοθετήματα στρέφεται κατά των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.

            Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε και επιβλήθηκε το κλείσιμο τη Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης φανερώνει ότι δεν υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αναστολή στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και της Τρόικας ακόμη και αν επιφέρεται χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων και ζητά την άμεση απόσυρσή της.
            Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης και Τρόικας που επιδιώκουν τη διάλυση του Δημοσίου.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

AΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.


Αθήνα, 12.06.2013

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 227


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.

Η Κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει για μία ακόμη φορά αυτή την πολιτική, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε πολίτη να αγωνιστεί για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, από κοινού με τη ΓΣΕΕ και σε συντονισμό με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ,

 

ΚΗΡΥΣΣΕΙ

 

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία για αύριο, Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  (λεωφόρος Μεσογείων).

 

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» και σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ε.Π.Ε. ΠΑΙΟΝΙΑΣ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
Ταχ. Δ/νση           
Ταχ. Κώδ.   Πληροφορίες
Κιν. Τηλ.
                                                                      
       
 
:Ελ. Βενιζέλου 3
:ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 61300     
:Χρήστος Σαμαράς             
:6973822279
 
 
 
        
  Γουμένισσα 04/06/2013
   Αρ.Πρωτ.:10
 
ΠΡΟΣ:Συναδέλφους στις έδρες τους.
 
 
.
     

ΘΕΜΑ : Αποτελέσματα εκλογών για ανάδειξη αντιπροσώπων στην 82η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην 82η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. είναι τα παρακάτω:

 

 

Σύνολο ψηφισάντων:                          Άκυρα                                      
Λευκά                                                  
Έγκυρα                                               
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Παιονίας:       
Α.Σ.Κ. Εκπ/κών Π.Ε. Παιονίας
:
:
:
:
:
:
180
  10
  16
154
102 ψηφοδέλτια
  52 ψηφοδέλτια

 

 

Έλαβαν:

Από τη Δ.Α.Κ.Ε.: Εκλέγεται ένας (1) αντιπρόσωπος:

 

Βαϊτσίδης Βαΐτσης                             62 ψήφους      

Σαμαράς Χρήστος                                59 ψήφους

Κρόντης Γεώργιος                               31 ψήφους

Πετσανούκης Χρήστος                         27 ψήφους

Τουλγαρίδης Ιωάννης                           25 ψήφους

Χαμουρούδης Γεώργιος                       16 ψήφους

Γεωργακόπουλος Παναγιώτης             09 ψήφους   

 

Από την Α.Σ.Κ.: Εκλέγεται μία (1) αντιπρόσωπος:

 

Τσαβδάρη Κωνσταντίνα                   41 ψήφους

Παπαδόπουλος Ιωάννης                      25 ψήφους

Κούπανη Αικατερίνη                           16 ψήφους



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Σαμαράς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ο.Ε.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΘΗΝΑ 27/05/2013 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΚΟΥΝΑΓΕ  ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ»

Οι αριστερές «Παρεμβάσεις - Κινήσεις – Συσπειρώσεις»

συνεχίζουν ανερμάτιστα να με συκοφαντούν

για δήθεν συμμετοχή μου στη Προεδρία Κ.Ε.Κ. – ΕΛΤΑ ενώ αυτό δεν ισχύει!!

Εκτεθειμένοι και «ανίκανοι» να ζητήσουν μια στοιχειώδη συγνώμη επιμένουν στην αδιέξοδη τακτική της πολιτικής «ανθρωποφαγίας»

Σε μια εποχή που η κοινωνία αναζητά αλήθεια και υπευθυνότητα απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα «κοινά», θα περίμενε αυτό το μήνυμα να είχε αποδέκτες και να το ενστερνιστούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Δυστυχώς αυτό σε αρκετές των περιπτώσεων δεν ισχύει.